מתכונים לשבת: טור קבוע עם השפית אביגיל מייזליק

השפית אביגיל מייזליק
י"א אייר ה'תשפ"א 23/04/21
בלעדי למהדריניוז: השפית אביגיל מייזליק בטור שבועי על אוכל, מתכונים, וכל מה שטעים. מה בתפריט השבוע? דג לשבת עם פול ועגבניות, הדג האהוב על השפית. ועוגת רולדת שוקולד במילוי קצפת, פשוטה להכנה שכל אחד ישמח לקבל לבוקר של שבת... לשובע

דגים בפול ועגבניות

הדג הזה.... אחרי שטעמתי ממנו לא הצלחתי להפסיק. אחד היותר טעימים שיצא לי לטעום, אבל באמת!!!! השילוב בין העגבניות, הפול והדג יוצר חגיגת טעמים בפה והשהיה על הפלטה רק הופכת אותו למעודן עוד יותר. ללא ספק דג השבת האהוב עלי! 

דרגת קושי: קלה       זמן בישול: 40 ד'           8 מנות

8 מנות פילה דג לבן ללא עור ועצמות (דניס, באס, לוקוס, מושט, בורי וכו')

3 עגבניות אדומות בשלות ורכות

8 שיני שום

2 כוסות פול ירוק קפוא (או טרי, קלוף)

פלפל חריף יבש (או פחות, לפי הטעם)

חצי צרור כוסברה קצוץ דק

חצי כוס שמן זית +3 כפות שמן זית

כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן

מלח

במחבת עמוקה עם מכסה שמים 3 כפות שמן זית. מגרריםבפומפיה את העגבניות פנימה. כותשים 3 שיני שום ומוסיפים לעגבניות. מביאים לרתיחה את הכל ומבשלים ומערבבים דקה או שתיים. מוסיפים את הפול, הפלפל, שאר שיני השום – חתוכים לפרוסות, הכוסברה ומלח. מטגנים דקה ומוסיפים כוס מים. מביאים לרתיחה ומניחים את הדגים כשהחלק הלבן כלפי מעלה מעל הפול. מערבבים את שמן הזית עם הפפריקה ויוצקים על הדגים. מתבלים במלח ומוסיפים מים עד לקצת פחות מגובה הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשהמכסה חצי מכוסה למשך 45 ד'. מידי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

 

 רולדת שוקולד במילוי קצפת

לפעמים הדברים הכי פשוטים הם הטעימים ביותר. רולדה פשוטה וטעימה, שאם עושים אותה חלבית מדובר בכלל במעדן שכל אחד ישמח לקבל לבוקר של שבת...

דרגת קושי: קלה פלוס    זמן אפיה: 10-12 ד'     12-14 מנות

לרולדה:

5 ביצים

כוס סוכר

כוס קמח

2 כפות שמן

חצי כוס קקאו

לסירופ:

שליש כוס סוכר

שליש כוס מים

כף קקאו

לקרם ולציפוי:

מיכל קצפת חלבית או פרווה 250 גר'

שקית סוכר וניל

100 גר' שוקולד מריר מופרד לקוביות + כף שמן

2 כפות ליקר שקדים או ברנדי

2 כפות חלב או מים

מכינים את הרולדה: מקציפים במיקסר עומד את הביצים השלמות והסוכר במשך 8 דקות או עד שמתקבל קצף מאד בהיר ותפוח. (למיקסר ידני: – יש להפריד את החלבונים והחלמונים ולהקציף את החלמונים עם הסוכר, ולאחר מכן לנקות היטב את המיקסר ולהקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ולערבב בתנועות עטיפה. מכאן ממשיכים באותה צורה הלאה).  מכבים את המיקסר ומקפלים פנימה בתנועות עטיפה את הקמח, הקקאו והשמן. על תבנית התנור מרופדת בניר אפיה ומשומנת קלות משטחים את תערובת העוגה ובעזרת כף מחליקים את פני העיסה עד שהיא אחידה. אופים בחום של 180 מעלות 10-12 ד' עד שהעוגה זהובה וסכין המוחדרת פנימה יוצאת יבשה. מוציאים ומצננים 5 ד'. מגלגלים לרולדה.

מקציפים 2/3 מכמות הקצפת עם שקית סוכר וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאד, שומרים בצד את יתרת הקצפת. מכינים את הסירופ: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה, מערבבים ומסירים מהאש.  מרכיבים את העוגה:

מניחים את העוגה על מגש או על התבנית ומסירים את ניר האפיה. מרטיבים בעזרת מברשת את העוגה עם הסירופ. מורחים את הקצפת בצורה אחידה על פני כל העוגה ומגלגלים לרולדה. מעבירים לצלחת הגשה.

ממיסים את השוקולד המריר, מוסיפים בזרם דק תוך כדי בחישה את יתרת הקצפת, הליקר והחלב או המים, מערבבים עד לקבלת קרם שוקולד אחיד, די נוזלי, ויוצקים הכל על הרולדה. מעבירים למקרר עד להגשה.