מיוחד: תבשיל עוף עם תמרים וזיתים ירוקים • מתכונים

אביגייל מייזליק
ז' תמוז ה'תשפ"א 17/06/21
תבשיל חגיגי ונפלא ,לא כבד מדי ועם זאת עשיר מאוד ומוצלח. מובן שיהיה טעים מאוד לאכול אותו גם באמצע השבוע • וגם: קרפ קייק וניל עם שוקולד צ'יפס בציפוי מרנג

תבשיל עוף עם תמרים וזיתים ירוקים

תבשיל חגיגי ונפלא ,לא כבד מדי ועם זאת  עשיר מאוד ומוצלח. מובן שיהיה טעים מאוד לאכול אותו גם באמצע השבוע...

דרגת קושי: קלה     זמן השריה: לילה    זמן צלייה: שעה ורבע    8 מנות

 

החומרים:

8  נתחי עוף (כרעיים או עוף מחולק)

5  שיני שום, כתושות

1/4 כפית אורגנו יבש

3 כפות שמן זית

2/3 כוס (100 גרם) זיתים ירוקים גדולים, מגולענים

8-7 (70 גרם) תמרים מזן מג'הול,  מגולענים וחתוכים לרבעים לאורך

2  עלי דפנה

מלח ופלפל

1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן יבש

1 כף סילאן

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את העוף, מוסיפים את החומרים לפי סדר הופעתם עד עלי הדפנה (כולל). מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד. משרים במקרר למשך לילה.

2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מעבירים את תכולת הקערה כולל הנוזלים לתבנית בינונית עמוקה מעט. מערבבים בכוס  את היין עם הסילאן ויוצקים על העוף. מצפים ברדיד אלומיניום ואופים למשך שעה. מסירים את רדיד האלומיניום  ומזהיבים עוד 15 דקות. מגישים את העוף מקושט בעשבי תיבול טריים קצוצים.

 

קאפ קייק וניל עם שוקולד צ'יפס בציפוי מרנג

 

בשביל להכין את הציפוי הטעים להפליא של הקאפ קייק צריך להעזר ב"ברנר". זוהי להבה קטנה שמתלבשת על מיכל גז ביתי וניתן לקנות אותה בכל חנות טמבור. היא משדרגת מאד את הטעם והמראה של המנה. עם זאת, אפשר גם להשתמש בגריל של התנור, אם כי זה יצא קצת שונה במראה.

דרגת קושי: קלה     זמן אפיה: 15 ד'        01 יחידות

כוס וחצי קמח

שליש כוס שמן

2/3 כוס סוכר

חצי א. אפיה

4 ביצים מופרדות

חצי כוס מים

כוס שוקולד צ'יפס

תבניות מיני מאפי'נס

לציפוי:

חצי כוס סוכר

 

מכינים את המאפינ'ס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מעבירים את החלבונים לקערת הקצפה. שמים את החלמונים וכל שאר החומרים בקערה נפרדת ומערבבים היטב. יוצקים לתוך תבניות המיני מאפינ'ס עד לגובה 2/3. אופים למשך 12-15 ד', עד שהמאפינ'ס מזהיבים. מוציאים ומצננים

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.