מיוחד לשבועות: אביגיל מייזליק עם מתכוני עוגות גבינה

אביגיל מייזליק
ב' סיון ה'תשפ"א 13/05/21
מתכונים מיוחדים לחג השבועות: עוגת גבינה וריבת חלב, ועוגת גבינה בציפוי פטל אדום. הכנסו לטור השבועי של השפית אביגיל מייזליק.

עוגת גבינה בציפוי פטל אדום

את הפטל קונים קפוא, וכן, ניתן להחליף אותו בתערובת פירות יער, אך לדעתי הפטל האדום דווקא, מאד מעודן ומחמיא במיוחד לטעמה של עוגת הגבינה, לכן שווה להתאמץ להשיג דווקא אותו. במתכון זה לא מקציפים את הביצים על מנת למתן את עלייתה וצניחתה של העוגה.

דרגת קושי: קלה פלוס     זמן אפיה: 50 ד'      10-12 מנות

לבצק:

כוס קמח

50 גר' חמאה רכה

שקית סוכר וניל

2 כפות מים

למלית:

750 גר' גבינה לבנה 5 %

גביע שמנת חמוצה

4 ביצים

כף קמח

כוס סוכר

לציפוי:

חבילת פטל אדום קפוא

חצי כוס סוכר

מכינים את התחתית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים יחד את הקמח והחמאה הרכה, עד לפירורים אחידים. מוסיפים את המים וסוכר הוניל ומעבדים בזריזות לבצק. (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מעט מים או קמח). משטחים את הבצק לתחתית אחידה על תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. אופים למשך 10 ד' או עד שהבצק מזהיב קלות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית היטב, עד שכל הביצים נטמעות בגבינה. יוצקים את המלית על הבצק ומכניסים לתנור. אופים למשך 40-50 ד', עד שהעוגה זהובה קלות וכשמניעים אותה בעדינות היא נראית יציבה עם רטט קל בלבד. מוציאים ומצננים לחלוטין.

מכינים את הציפוי: שומרים את הפירות היפים ביותר בצד. לוקחים חצי כוס מהפטל הפחות יפה ומחתיכות הפטל ושמים בסיר קטן. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה מידי פעם למשך 5 ד' או עד שהפירות נמסים והופכים לרוטב. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר. מניחים את הפירות היפים בצורה נאה על העוגה ומטפטפים מספר כפות מהרוטב מעל הפירות באופן אחיד. שומרים את שאר הרוטב להגשה.

להגשה: מסדרים כף או שתיים של רוטב על צלחת, מניחים את פרוסת העוגה, מפזרים מעט אבקת סוכר מלמעלה אם רוצים, ומגישים.

 

אם כבר קניתן פטל, ניתן להכין מהפטל האדום רוטב מושלם לסלט: טוחנים במעבד מזון 3 כפות פטל, מיץ מחצי לימון, כף גדושה דבש, כפית מיונז, 3 כפות שמן זית, שן שום אחת. טוחנים את הכל יחד לרוטב ורדרד וטעים אותו נפלא להגיש על סלט חסה וירקות מאודים.

 

עוגת גבינה וריבת חלב

עוגה טעימה במיוחד, שזמן ההכנה שלה  חמש דקות (על השעון!) ובלי אפייה. הטעם והמראה – מושלמים.

דרגת קושי: הכי קלה שיש            10-8 מנות

החומרים:

 500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

4-3 כפות סוכר

1 חבילה (200 גרם) ביסקוויטים פתי בר כהים

1 צנצנת (400 גרם) ריבת חלב

חלב, לטבילה של הביסקוויטים

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הגבינה עם חצי מהשמנת המתוקה והסוכר. מערבבים את ריבת החלב עם שאר השמנת המתוקה.

2. טובלים שליש מהביסקוויטים לשנייה בחלב, ומסדרים שכבה בתבנית אינגליש קייק. מורחים על שכבת הביסקוויטים חצי מכמות הגבינה, מסדרים עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים, עליה חצי מכמות ריבת החלב, עליה את יתרת הגבינה, עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים ולבסוף את יתרת ריבת החלב. מעבירים למקפיא לשעתיים ואחר כך שומרים במקרר.

 

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.