אביגיל מייזליק: טורטיות מקסיקניות בבית

אביגיל מייזליק
י"ח אלול ה'תשפ"א 26/08/21
המכסיקנים אוהבים מאד לאכול טורטיות. זהו המאכל הלאומי שלהם ויש המון דרכים להגיש אותו, כאשר כל צורת הגשה משנה את השם. הפעם הבאתי כאן טורטיות ממולאות שנקראות בוריטו, ומגישים אותן כשהן מקופלות לחצי וממולאות בכל טוב. המכסיקנים אוהבים להוסיף כל מיני תוספות, רטבים, סלסות וכל מיני דברים טובים.

בוריטו במילוי חזה עוף ופלפלים מוקפצים

את הטורטיות אפשר לקנות מוכנות, אבל הכי פשוט ובריא להכין לפי המתכון המצורף. בהחלט אפשר להכין טורטיות ולהקפיא, הן עוברות הקפאה מצוין.

דרגת קושי: בינונית         זמן טיגון: דקה לכל טורטיה   זמן הקפצה: 15 ד'         כ- 16-15 בוריטוס

 

לטורטיות: (לקבלת כ- 30 טורטיות)

6 כוסות קמח מלא 80 אחוז

2.5-3 כוסות מים רותחים

2/3 כוס שמן

כף מלח

לבשר:

500 גר' בשר טחון (בקר, עוף, הודו)

2 בצלים גדולים קצוצים דק

פלפל חריף אחד ירוק, קצוץ

4 שיני שום כתושות

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

רבע כפית צ'ילי גרוס

מלח ופלפל

 

לסלסה:

4 עגבניות אדומות וקשות

בצל סגול קטן, קצוץ

3 שיני שום קצוצות

3 כפות כוסברה קצוצה

מלח ופלפל

לטחינה:

4 כפות טחינה גולמית

כף שמן זית

שן שום אחת

מיץ מלימון אחד

חופן כוסברה טרייה

חצי כוס מים

מלח ופלפל

מכינים את הטורטיות: שמים בקערה גדולה את הקמח, השמן והמלח ומעבדים הכל יחד. מוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים, מערבבים עם כף עד שהכל מתאחד ובמידת הצורך מוסיפים את חצי הכוס הנותרת עד לקבלת בצק רך ולא דביק. לשים כחמש דקות. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מכסים במגבת ומשרים 15 ד' מכוסה במגבת.

חותכים את כל כמות הבצק ל-30 כדורים שווים בקוטר 3 ס"מ. לוקחים כדור ומרדדים במערוך על משטח מקומח לעלה עגול בקוטר 15-20 ס"מ ובעובי 2 מ"מ. תולים את העלה על הקערה וממשיכים לרדד עוד כמה עלים. מחממים מחבת כבדה עד שהיא חמה מאד ומנמיכים לחום בינוני, מניחים את הטורטיה על המחבת היבשה ומטגנים דקה מכל צד עד שהטורטיה מזהיבה קלות ומתנפחת. מעבירים לצלחת גדולה וממשיכים לרדד טורטיות ולטגן אותם. בכל פעם מניחים את הטורטיות המוכנות אחת על השניה ומכסים במגבת. שומרים בצד ואפשר גם להקפיא (אך לפני ההגשה לאחר ההקפאה חשוב לחמם אותן שוב לשניות אחדות).

מכינים את מלית הבשר: מחממים מחבת גדולה ויוצקים עליה את השמן והבצל. מטגנים דקה או שתיים, מערבבים ומנמיכים את האש. מטגנים את הבצל כ-10 ד', עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים את השום והפלפל החריף הקצוץ ומטגנים עוד דקה. מעלים את האש ומוסיפים את הבשר. מערבבים היטב בעזרת כף עץ למניעת גושים של בשר. מטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים עוד 3-4 ד'.

בינתיים מכינים את הסלסה: קוצצים את העגבניות, מעבירים לקערה, מוסיפים את הבצל הסגול הקצוץ, השום, הכוסברה, מלח ופלפל. מערבבים היטב ושומרים בצד.

מכינים את הטחינה: שמים במעבד מזון או בלנדר ידני את כל החומרים וטוחנים יחד לרוטב אחיד.

מגישים את הבוריטוס: שמים בכל טורטיה 3-4 כפות מהבשר במרכז, מפזרים עליו כף או שתיים של סלסה ויוצקים מלמעלה כף טחינה ירוקה. מכינים באותו אופן את כל הטורטיות ומגישים מיד.

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.