אביגיל מיזליק מרגישה שבועות באוויר - "מתכונים להקפאה"

כ"ג אייר ה'תשפ"א 05/05/21
השפית אביגיל מייזליק במתכונים שאפשר להכין מראש ולהקפיא: מתכון לעוגיות טעימות מדרום אמריקה שהפכו ללהיט בישראל "אלפאחורס"– עוגיות ממולאות בריבת חלב, ומתכון גלידת שוקולד לבן ועוגיות אוראו המוכרות

אלפאחורס– עוגיות ממולאות בריבת חלב

צמד עוגיות מעודנות וביניהן כמות נדיבה של ריבת חלב – מעדן דרום אמריקאי אמיתי ומשמין, שהמהדרין גם מצפים אותו בשוקולד כדי לתקוע את המסמר האחרון בארון.

זמן הכנה: 30 ד'     זמן אפיה: 20 ד'    כחמישים עוגיות

2 כוסות קמח

כוס וחצי קורנפלור

200 גר' חמאה רכה

כוס אבקת סוכר

3 ביצים

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית תמצית וניל

מיכל ריבת חלב

מקציפים במיקסר את החמאה עם חצי מכמות אבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק. מעבירים לקערה גדולה. מקציפים את הביצים עם שאר הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ומוסיפים תוך כדי עירבוב לתערובת החמאה. מוסיפים את תמצית הוניל. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה. מאחדים את כל החמרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר גם במיקסר עם וו לישה) מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס"מ אחד וקורצים עיגולים בקוטר של 4 ס"מ (למי שרוצה לחסוך זמן אפשר בהחלט לחתוך לריבועים). מעבירים את העוגיות לניר אפיה על תבנית גדולה ומניחים במרחק מה אחת מהשניה. אופים בחום של 160 מעלות כעשר דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות ויציבות. מוציאים ומצננים מעט. מרימים אותן בזהירות כיוון שהן שבירות. מורחים בין כל שתי עוגיות שכבה עבה של ריבת חלב. יש הטובלים את כל המסביב בקוקוס או שאפשר להמיס שוקולד ולטבול בו את העוגיות, לבחירתכן. אני אוהבת אותן פשוט כך, ללא כל תוספות נוספות.

 גלידת שוקולד לבן ועוגיות אוראו

יש מתכונים שהם הרבה יותר גדולים מאופן הכנתם. הגלידה הנפלאה הזו היא כזו בדיוק: הכנה פשוטה שאורכת דקות קצרות מייצרת מנה מושלמת, טעימה, מפנקת, עם הרגשה שהכנו כאן משהו מושקע במיוחד. בכל שבוע כמעט אנחנו מכינים אותה ובשבת בבוקר זוהי המנה המועדפת!

דרגת קושי: קלה        זמן הקפאה: כשמונה שעות      6-7 מנות

2 חבילות שמנת מתוקה חלבית (500 מ"ל)

200 גר' שוקולד לבן, שבור לקוביות

כף שמן או חמאה

כף אבקת אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל

4 כפות סוכר

כוס עוגיות אוראו או דמוי אוראו מכל סוג

מניחים את השוקולד השבור וכף החמאה או השמן בסיר כפול או קערה חסינת חום מעל סיר עם מעט מים רותחים. מביאים את הסיר התחתון לרתיחה ומבשלים עליו את השוקולד עד שהוא נמס. מצננים מעט.

מערבבים מעט את השוקולד לקרם חלק. שמים במיקסר את השמנת המתוקה, אינסנט פודינג, תמצית וניל וסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, 3-4 ד'. לוקחים 2 כפות מהקצפת ומוסיפים לשוקולד המומס, בעזרת מטרפה מערבבים היטב על מנת לעזור לשוקולד להיטמע היטב בקצפת. השוקולד משנה מעט את מקרמו וחומו והופך להיות קצת יותר במרקם של מוס. במידה והוא עדיין מאד נוזלי או להיפך – מוצק מידי, ניתן להוסיף עוד כף או שתיים של קצפת ולערבב שוב בעזרת מטרפה. כעת מעבירים את תערובת השוקולד והקצפת חזרה לתוך הקערה עם הקצפת ומערבבים היטב בתנועות עטיפה, עד שהשוקולד נטמע באופן מושלם בתערובת. מפוררים פנימה באופן לא אחיד את עוגיות האוראו, כך שחלק מהחתיכות גדולות יותר וחלק פירורים ממש. מערבבים את הכל לתערובת אחידה ומקפיאים, מכוסה, כשמונה שעות. להגשה יוצרים כדורי גלידה, מקשטים בעוגיות ומגישים.

 

גלידת שוקולד לבן יכולה לקבל טעמים רבים ומקסימים לגיוון, ניתן להחליף את עוגיות האוראו בפירורי מקופלת לקבלת גלידת שוקולד לבן מקופלת, או שוקולד חלב או מריר מגורר לקבלת "פליק שוקולד". כמו כן, ניתן להוסיף לגלידה פסים של ריבת חלב. פשוט לקחת כף, לצקת על הגלידה פסים פסים של ריבת חלב ולהקפיא. כעבור חצי שעה מערבבים היטב וכך מתקבל אלמנט של פסים בתוך הגלידה. אפשר גם לעשות גלידת שוקולד לבן ופירות יער –  פשוט להוסיף פירות יער קצוצים ולערבב. כמו כן – ניתן להכין גלידת טריקולד להכין את אותו מתכון בדיוק שלוש פעמים, אך בשתיים מהפעמים להחליף את השוקולד הלבן פעם אחת בשוקולד חלב ופעם אחת בשוקולד מריר. כעת מקפיאים את שלושת הגלידות או בכלי אחד בשלוש שכבות, או בשלושה כלים שונים לבחירתכם.

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.